Најновије вести

Вучић телефоном разговарао са краљем Бахреина о развоју сарадње

Председник Републике Србије Александар Вучић разговарао је телефоном са краљем Бахреина Хамадом бин Исом ал Калифом о могућностима да две државе развијају свестрану сарадњу у складу са обостраним интересом.

 

Председник Вучић и краљ Хамад су посебно изразили жељу да се унапреди економска сарадња Србије и Бахреина, како повећањем спољнотрговинске размене, тако и кроз инвестиције компанија из Бахреина у Србији.

Вучић је изразио задовољство што је успоставио лични контакт са краљем Хамадом, имајући у виду углед који Бахреин ужива у исламском свету.

Двојица шефова држава су изразили жељу да кроз сарадњу и заједничко деловање на међународном плану допринесу очувању мира, стабилности и просперитета.

Двојица саговорника су разговарали о могућностима за сарадњу двеју држава у борби против ковида 19, при чему је бахреински суверен српском председнику понудио сваку врсту помоћи.

Како се наводи у саопштењу Службе за сарадњу са медијима председника Републике, краљ Хамад је позвао председника Вучића да посети Бахреин, на шта је председник Вучић узвратио позивом краљу Хамаду да посети Србију, изразивши наду да ће имати прилику да га угости током свог председничког мандата.

Подели на: