Најновије вести

Вучић захвалио Лиги муслиманског света за новчану помоћ Србији

Председник Републике Србије Александар Вучић захвало се генералном секретару Лиге муслиманског света Мухамеду бин Абдулкериму ел Иси на новчаној помоћи од 300.000 долара.

 

“Са великом захвалношћу сам примио вест да је Лига муслиманског света – Рабита поново, као потпору грађанима Републике Србије за борбу против ширења коронавируса и заразне болести ковид 19, упутила великодушну помоћ од триста хиљада америчких долара, колико је упутила и пре два месеца”, наводи се у писму Александра Вучића, саопштила је прес-служба Председника Републике.

Вучић истиче се да је његова захвалност утолико већа пошто је помоћ дошла неочекивано.

“Привилеговани смо тиме што сте, у тренуцима највећег изазова за свет, показали бригу за Србију и заувек ћемо да поштујемо исказану солидарност”, додао је Вучић.

Вучић је поздравио активности Лиге муслиманског света са циљем промоције толеранције, међуверског дијалога и поштовања људских права.

Традиција и култура различитих исламских земаља су нам блиске и верујем да ћемо у будућности да оснажимо нашу сарадњу”, истакао је Вучић.

Склад и једнакост међу нацијама и религијама су истинске вредности које Србија и Ваша организација искрено деле. Уз срдачне поздраве, примите, екселенцијо, изразе мог уважавања, закључује се у писму.

Подели на: