Најновије вести

Вулин: Надам се да Милановићев пример неће остати усамљен

Министар одбране Александар Вулин је рекао да се нада да пример хрватског председника Зорана Милановића који је напустио обележавање годишњице “Бљеска” због натписа “За дом спремни”, неће остати усамљен.

 

Председник Хрватске Зоран Милановић напустио је у Окучанима обележавање годишњице војне акције “Бљесак” јер је у поворци видео ознаке с поруком “За дом спремни”.

“Моји ставови су познати, говорим их јавно, без намере да било кога увредим, али некада неке ствари морате рећи јасно”, рекао је тада Милановић.

Министар одбране Србије Александар Вулин саопштио је да одбијање председника Хрватске да се појављује уз усташке симболе, буди наду да ће у Хрватској најзад доћи до “институционалног одбацивања идеологије усташтва и да ће Хрватска престати да тражи оправдања за злочине Независне Државе Хрватске и полаже венце на усташке гробове у Блајбургу”.

Вулин је рекао да грађански рат у Хрватској током деведесетих година никада неће бити посматран на исти начин међу Србима и Хрватима, али да геноцид над Србима, Јеврејима и Ромима почињен од усташа, 20.000 поклане деце у Јасеновцу, не остављају ни најмању могућност за другачије погледе или тумачења.

“Надам се да Милановићев пример неће остати усамљен”, поручио је министар Вулин.

Подели на: