Најновије вести

За сваку породицу у Метохији врећа брашна

Ораховац

 

Захваљујући новчаним средствима које су обезбедиле ХО ,,Срби за Србе“ из Београда и ,, Млади за Космет“ из Подгорице купљено је 18 тона брашна за породице у Метохији.

Ђорђе Бојовић, један од чланова организације ,,Срби за Србе“ нам је рекао да је брашно обезбеђено на предлог манастира Дечани, а да је у Метохију допремљено преко Епархије рашко-призренске.

-Брашно је намењено за породице у Ораховцу, Великој Хочи, Гораждевцу, Осојану и осталим повратничким местима у Метохији – рекао је Ђорђе Бојовић, и додао да је њихова организација, претходно, обезбедила и послала 1200 заштитних маски за потребе радника и корисника народних кухиња на Косову и Метохији.

У периоду пред нама очекује се и реализација традиционалне велике Васкршње акције на Косову и Метохији, коју ,,за Србе“ сваке године организују, а при крају је и изградња куће за породицу Ристић из села Јањине Воде, коју такође финансира ова организација.

Брашно је породицама у Ораховцу и Великој Хочи расподељено у уторак 28.априла, а очекује се расподела и у осталим местима.

Да брашно стигне до сваке породице упркос мерама које због вируса корона ограничавају кретање становницима на Косову и Метохији, потрудио се Кризни штаб општине Ораховац, на челу са председником Привременог органа општине Ораховац Александром Мицићем.

О. Радић

 

Подели на: