среда, 22. септембра 2021. | 11:20

Вршњаци из Војводине за вршњаке на Космету

Ученици у Основној школи Лепосавић у Лепосавићу добили поклоне. Деца нижних разреда основних школа и њихови родитељи из Јужно-бачког округа прикупили су поклоне који садрже школски прибор и свечано их уручили вршњацима у Лепосавићу. Наставак школске године у другом полугодишту почео је 25. фебруара.

 

У овим тешким временима и великој неизвесности која влада на Косову и Метохији, најлепши пример солидарности и хуманог поступања показан је на делу. Деца од првог до четвртог разреда основних школа и њихови родитељи из Јужно-бачког управног округа прикупили су пакете који садрже школски прибор и даривали их својим вршњацима у најсевернијој косовскометохијској општини Лепосавић.

– Ово је наставак даривања, јер су ова деца поклонила и новогодишње пакетиће деци у нашој школи, поводом новогодишњих и божићних празника. Начелник Јужно- бачког округа Милан Новаковић, иницирао је ову сарадњу која добија најлепши облик, јер се деца од најмлађег узраста уче лепим особинама солидарности и помагању . Све ово нама много значи, јер видимо да о нашој деци брину вршњаци из Војводине и овај лепи гест деца су дочекала са великом радошћу , јер деца поклоне највише воле, каже Мирјана Бараћ, директорица ОШ ‘’Лепосавић’’ у Лепосавићу.

Уручено је триста педесет комплета школског прибора. Дечја радост била је велика и уз велику захвалност поручују да ће ова сарадња бити настављена. Миле Новаковић, начелник Јужно-бачког округа овом приликом казао је да деца, њихови родитељи и наставници са великом љубављу организују овакве акције и оне показују велику солидарност И подршку људи из Војводине школарцима на Косову и Метохији.

Зоран Тодић, председник Привременог органа општине Лепосавић, поздравио је овај леп пример даривања и истакао да без подршке српског народа и државе Србије не би био ни могућ наш опстанак на овом подручју.

Иначе, настава у другом полугодишту, после продуженог зимског распуста настављена је 25. Фебруара. У овој школи наставу тренутно похађа 633 ученика. Нису забележени примери обољења од грипа и настава је почела у најбољем реду. Грејање школе је уредно, наставни кадар је у потпуности стручно оспособљен , тако да је наставак школске године у другом полугодишту потпуно уредан.

– Накнадно на Активу директора Основних школа биће договорена динамика надокнаде изгубљених пет радних дана, колико је био продужен зимски распуст. Настава се одвија надаље по утврђеном школском календару, закључује Мирјана Бараћ, директорица ОШ ‘’Лепосавић’’.

В. Вукојевић

Подели на: