Најновије вести

У Грачаници завршен тениски камп

Другу годину за редом у Грачаници је успешно приведен крају мултиетнички тениски камп за децу. Дружење и рад са младима омогућени су захваљујући локалној самоуправи и мисији ОЕБС-а на Косову.

 

„ОЕБС је подржао спортске активности међу заједницама широм Косова као средство учења и унапређења разумевања односа међу младима из различитих заједница. Мисија ОЕБС на Косову је била и увек ће бити посвећена пружању подршке пројектима на Косову којима оснажује младе јер сматрамо да је слушање шта мади имају да кажу од виталног значаја за изградњу напредног друштва са више заједница“, изјавио је директор регионалног центра ОЕБС-а за Приштину Јоханес Нил.

Камп је окупио децу из више општина, која су у протеклих двадесетак дана уз дружење имала прилику и да унапреде своју игру.

„Драго ми је да су се деца веома лепо дружила, а општина Грачаница наставља да промовише здрав начин живота и то је велики залог за будућност омладине у нашој општини“, истакао је председник општине Грачаница Срђан Поповић.

„Уверен сам да је ово само почетак једне јако лепе приче и успешне сарадње између општине Грачаница, оштине Обилић и мисије ОЕБС-а на Косову. Наша прича је спортска, тениска и омладинска и разликује се од других прича које нас свакодневно окружују и које често не изазивају леп осећај“, казао је Саша Данић, саветник председника општине Грачаница.

„Овде смо научили много тога, првенствено једну најважнију ствар а то је да не живимо једни поред других него једни са другима и кроз спорт смо промовисали здрав начин живота“, нагласила је Марија Ђорђевић, тениски тренер.

Сви учесници кампа добили су сертификате и на поклон сет тениских лоптица, а најбољима су уручене медаље и пехари.

 

Подели на: