Најновије вести

Вулин: Разбијена легенда о беси

Министар одбране Александар Вулин рекао је да очекује да чује ставове Сједињених Америчких Држава које су веома важне као и да сви разумеју да је Србија дала све од себе да до дијалога са Приштином дође.

 

Није довољна добра воља Србије, није довољно и није могуће да ви све споразуме стално преиспитујете и да све оно што је једном потписано и договорено сутра буде предмет оспоравања како се промени политичка партија или како се промени позиција одређеног политичког актера, рекао је министар одбране Александар Вулин.

Министар Вулин је нагласио да је прича о Бриселском споразуму, ако ништа друго, разбила једну легенду у коју су многи веровали, а то је да Албанци имају бесу – реч коју када дају од ње не одступају.

“Дали су бесу у Бриселу да ће поштовати Бриселски споразум и формирати Заједницу српских општина, а онда је Тачи изашао и рекао да је све лагао и да неће никада спровести Заједницу српских општина”, рекао је министар Вулин.

Најбољи одговор на све безбедносне изазове јесте српско јединство. Срби морају да буду јединствени, морају да мисле и размишљају једном главом, из једног центра и о једном добру, рекао је министар Вулин.

Вулин је истакао да не може један део Срба, где год да живе, да пати, да страда, да буде злостављан, да му се ускраћују основна права, а да остатак за себе говори да је у реду и да је добро.

“Ниједна важна и велика политичка одлука коју доноси председник Вучић није донета а да сви Срби, без обзира где живе, нису били консултовани и да се са њима није дуго и пажљиво разговарало и да се водило рачуна какав ће одређена одлука имати ефекат на Србе, ма где они живе. Ми смо једно и треба да мислимо о најважнијим националним питањима на исти начин. Будемо ли мислили да свако од нас може појединачно да се избори за своје интересе, не може и нестаће као што су увек нестајали Срби који су се окретали од свог Београда”, нагласио је министар одбране.

Подели на: