Најновије вести

17. ГОДИШЊИЦА ЗЛОЧИНА НАД СРПСКОМ ДЕЦОМ У ГОРАЖДЕВЦУ

”Ко је Пећку Бистрицу код Гораждевца замутио крвљу невино убијене деце?! Пуцати на српску децу из заседе док се играју и купају у реци могао је само нечовек помраченог ума. Зато је убиство невине деце која још нису закорачала у живот монструозан злочин који не сме остати некажњен“, изјавио је министар за заједнице и повратак, Далибор Јевтић, поводом годишњице једног од највећих злочина над Србима на Косову који се на данашњи дан 2003.године догодио у Гораждевцу код Пећи.

 

Министар Јевтић је поновио више пута изречени став да сваки злочин носи име и презиме оног који га је починио и да је тужно и поражавајуће да за убиство дванаестогодишњег Пантелије Дакића и деветнаестогодишњег Ивана Јововића, као и тешко рањавање Ђорђа Угреновића (20), Богдана Букумирића (14), Марка Богићевића (12), Драгане Србљак (13) нико није одговарао ни после 17.година.
”Поред оних који су тог августовског дана на српску нејач на реци Бистирици испалили 78 метака, велика је одговорност и на онима који не раде ништа да расветле злочине. Зато и даље подсећамо и опомињемо да злочин попут овог у Гораждевцу али и оног у Старом Грацком, Обилићу, Ливадицама код Подујева, Церници код Гњилана, погрома 17.марта али и сви остали злочини у којима су невине жртве били косовски Срби, морају бити расветљени ради истине, правде и просперитетније заједничке будућности на Косову”.
Због тога и даље апелујемо на представнике међународне заједнице који су тада свима гарантовали безбедност и мир али и на институције на Косову, да ураде више како би адекватно казнили починиоце недела над невиним људима јер правда на Косову мора бити доступна свима, а правда више не може да чека.

Подели на: