Најновије вести

Вучић примио у опроштајну посету амбасадора Републике Кореје

Председник Републике Србије Александар Вучић примио је у опроштајну посету амбасадора Републике Кореје Хјонг-ћен Чеа и захвалио му што је, својим посвећеним радом, допринео унапређењу билатералних односа двеју земаља а посебно на томе што је већи део својих дипломатских активности посветио привлачењу корејских инвеститора у Србију.

 

Председник Вучић и амбасадор Че су се сагласили да треба наставити са интензивирањем политичког дијалога и јачањем економских веза двеју земаља, с обзиром на велике могућности за привредну сарадњу, наводи се у саопштењу Службе за сарадњу са медијима председника Републике.

Констатовано је да се све више корејских компанија интересује за услове инвестирања на српском тржишту, захваљујући и раду канцеларије КОТРА (Корејска агенције за промоцију трговине и извоза).

Двојица саговорника су се сагласили да постоје велике могућности и за сарадњу у другим областима, попут образовања, културе и спорта, као и пројектима “паметних градова”, електронске управе и заштите животне средине.

Амбасадор Че је рекао да му је била част да представља своју земљу у Србији и захвалио на подршци коју је председник Вучић пружао његовом раду, посебно у области економске сарадње.

Амбасадор је такође, рекао да ће и на новој дужности наставити да ради на промовисању Србије као одличне дестинације за инвестиције корејских компанија.

Председник Вучић је амбасадору Чеу пожелео много успеха на новој дужности, уверен да ће и даље доприносити сарадњи двеју земаља. Председник Вучић је подсетио да председник Републике Кореје има отворен позив да посети Републику Србију, додаје се у саопштењу.

Подели на: