Најновије вести

Подршка северу Косова из Штрпца: Срби су јединстени у борби за миран живот

Mештани Штрпца поручили су да репресија коју константно трпе од стране приштинских власти које и која има за циљ исељавање Срба неће уродити плодом. Окупљени су носили транспаренте са порукама ,,Вучићу чувај Србе и мир”, ,,Подршка нашој браћи са севера”, ,,Стоп насиљу над Србима”, ,,Слобода за нашу браћу”, ,,Ми само желимо мир”.

 

 

Са скупа је послата јасна порука и исказано безрезервно поверење држави Србији и председнику Александру Вучићу. Окуплени су нагласили да народ верује свом председнику Вучићу зато што се бори за мир и сигурност, као и бољи живот на овим просторима.

Градоначелник општине Штрпце Далибор Јевтић је истакао да ће се наш народ борити демократски и на миран начин , поручивши Куртију да имамо снагу огледану у јединству.

“Зато сваки Србин који живи јужно или северно, мора да дигне свој глас против зулума, против насиља и против свега онога што данас актуелна Влада Косова ради. Желимо само да будемо свој на своме и да останемо и опстанемо овде, никог неугрожавајући”, казао је Јевтић.

“Позивам све оне који су одговорни за безбедност, сигурност и слободу да ураде свој посао и да утичу на оне који данас у Приштини доносе једностране одлуке, да престану са тиме”, рекао је Јевтић.

Подели на: