Најновије вести

Албанци насрнули каменицама на Србе у Горњем Ливочу

Група Алабанаца напала је синоћ новинара Бојана Антића и његове рођаке у селу Горњи Ливоч код Гњилана, оштетила му аутомобил и није дозволила да оду својој кући након посете родитељима.

 

 

Антић је РТС-у рекао да су му са још неколицином рођака најпре препречили пут а онда их засули каменицама. Каже да је нападаче највероватније иритирала посета гостију из централне Србије.

“Дошле су сестре да за славу обиђу родитеље, на њиховим аутомобилима су регистарске ознаке градова из централне Србије, а њима то боде очи. Гађали су нас и псовали. Били смо приморани да се вратимо назад у кућу, позовемо полицију и сачекамо да они одраде свој посао”, рекао је Антић .

На аутомоблу је причињена штета, а ово није први случај напада на породицу Бојана Антића. Албанци из села су му недавно претили а пре два месеца су организовалил заседу и претукли његовог оца.

Антић, који ради у служби за информисање у Општини Ново Брдо, каже да раније нападе на молбу свог оца није пријевљивао како не би додатно угрозио безбедност родитеља који још увек живе у селу.

Додаје да су сви напади у циљу засташивања како би се из Горњег Ливоча протерала његова али и преосталих петнаестак српских породица.

До 1999. године село Горњи Ливоч надомак Гњилана на истоку КиМ бројало је више од 80 српских домаћинстава и близу 370 људи. Данас их је једва седамдесетак.

Подели на: