Најновије вести

Слика онога што је медијска заједница КиМ стварала

УНС на КиМ по први пут доделио годишње награде

 

Удружење новинара Србије на Косову и Метохији доделио је награде за најбоље новинарске радове који су објављени у медијима на КиМ у периоду од 20. децембра 2021. до 20. децембра 2022. године.
Ове године је за новинарске награде предложено 25 радова у три категорије: Телевизијско новинарство, новинарство на радију и новинарство у области штампаних и онлајн медија. У све три поменуте категорије могло се равноправно кандидовати и уређивање.
Жири у саставу новинарка ”Политике” и потпредседница УНС-а Оливера Милошевић, председник Друштва новинара Војводине Предраг Рава, новинар Радио Алексинца Милан Влајић и председник ОЕБС-а Светислав Димиријевић једнограсно су одлучили да у категорији радијског новинарства награду поделе новинарке КИМ радија Александра Арсић Ћирковић за причу ”Живот Рома у Кузмину након поплаве: Кад устанем, захвалим Богу што сам жив” и Ивана Вановац, новинарка радија Митровица Север за репортажу ”Дудин крш- симбол кршне Дудине туге”.
Награду су добили и сниматељи продукције Неw пресс из Чаглавице Небоша Ђокић и Јовица Караџић и то у области телевизијског новинарства за причу о животу људи у контејнеском насељу на Падалишту у Грачаници и селу Топличане у општини Липљан, ауторке Катарине Маринковић.
Награда у области штампаних и онлајн медија припала је интернет порталу ”Грачаница онлајн” за уређивање.
Председница жирија новинарка Оливера Милошевић изразила је наду да ће у будућности додела новинарских награда постати традиција и да ће бити још много добрих и квалитетних прича.
Председник УНС Живојин Ракочевић истакао је да је додела ових награда важна јер суштина је у вредновању и оцењивању онога што се различитим жанровима новинарске професије стварало у протеклих годину дана и што се, како је рекао, у тој жанровској подели види напредак, резултати и да се види шта је то медијска заједница овог простора понудила својој публици.

М.Ч.

Подели на: