Најновије вести

КБЦ Косовска Митровица: У недељу бесплатни превентивни прегледи у болници и домовима здравља

Акција бесплатних превентивних прегледа, које спроводи Министарство здравља у циљу ране дијагностике и промоције превенције као најефикаснијег начина бриге о здрављу, биће настављена у недељу, 14. јула, од 8 до 17 часова, у више од 160 здравствених установа широм земље.

Клиничко-болнички центар Косовска Митровица од почетка је укључен у ову акцију Министарства здравља.
У недељу, 14. јула, грађани ће у овој установи моћи да обаве комплетну крвну слику и проверу нивоа шећера у крви у болничкој лабораторији, као и хормоне штитасте жлезде – Т3, Т4 и ТСХ. Поред лабораторијских анализа, обављаће се и интернистички прегледи који укључују ЕКГ преглед. У оквиру радиолошких услуга, биће доступни ултразвучни прегледи штитасте жлезде.
Како је најавила директорица болнице истакла је помоћница директора КБЦ-а Косовска Митровица за медицинска питања др Даница Радомировић прегледи ће се у недељу како у болници, тако и домовима здравља који се налазе у оквиру Клиничко-болничког центра Косовска Митровица – и то Дом здравља Косовска Митровица и Дом здравља Лепосавић.
– Овога пута ће се, на одсеку радиологије, радити ултразвучни преглед штитасте жлезде. Затим ће се у нашој лабораторији, у оквиру Клиничко-болничког центра, радити хормони штитасте жлезде, Т3, Т4 и ТСХ хормон, док ће се у домовима здравља Косовска Митровица и Лепосавић, радити комплетна крвна слика, мерење шећера у крви, као и ЕКГ преглед- навела је др Радомировић.
Ни овога, као ни претходних пута, за преглед није потребан упут, као ни здравствена књижица, нити је потребно претходно заказати термин.
С.К.

 

Подели на: