АБК неће техничку владу, Харадинаја за премијера

У Алијанси за будућност Косова Рамуша Харадинаја преферирају да на предстојећим ванредним парламентарнима изборима учествују самостално, или ако буде потребе за предизборном коалцијом, онда са мањим странкама, попут Социјалдемократске иницијативе (НИСМА) и Социјалдемократске партије.

 

“У почетку смо рекли да ћмо да изађемо као засебан ентитет, али ако постоји потреба за коалицијама, тада идемо са странкама са којима смо имали традицију међусобног ангажовања, попут НИСМЕ, као и са СПЂом, јер смо показали конструктивност у обавезама, посебно усвајањем закона важних за Косово. Такође било која друга странка може бити део ангажмана, али ће се видети у наредним данима које су оријентације других странака које желе да се придруже Алијанси”, рекао је потпредседник АБК Ахмет Исуфи.

Додаје да је Рамуш Харадинај “неприкосновени кандидат за премијера”, јер је, како каже, “показао да зна како да заштити интересе Косова”.

Потпредседник АБК, странке која се по популарности приближила неколицини албанских странака, пре свега због одбијања Харадинаја да као премијер укине таксу на српске производе, негирао је гласине о могућности техничке владе јер каже да су се све партије већ сложиле да иду на ванредне изборе.

Подели на: