Најновије вести

Адвокат Васић: Трајковићу погоршано здравствено стање, тражићемо кућни притвор

Дејан Васић, адвокат ухапшеног бившег косовског полицајца Слађана Трајковића, изјавио је да је његовом клијенту знатно погоршано здравствено стање и да ће тражити да Трајковићу притвор буде замењен кућним притвором.

 

 

Дејан Васић, који заступа и ухапшеног Миљана Аџића, рекао је да ће сутра или прекосутра бити донета одлука о томе да ли ће му бити продужен притвор.

“Трајковићево стање је погоршано након што му је изведена интервенција пошто је имао израслину на глави која је хируршки отклоњена. Рана се затим инфицирала и потребни су му посебни специјалистички прегледи. Он је у доста тешком здравственом стању, с обзиром да је хронични болесник од дијабетеса и има цирозу јетре”, рекао је Васић за Тањуг.

Наводи да ће од Основног суда захтевати замену мере судског притвора кућним притвором.

“И раније су се дешавали случајеви да за то кривично дело буде одбрана са слободе, с обзиром да се ради о лицу које живи на КиМ”, додао је Васић.

Слађан Трајковић се тренутно налази у притворној јединици у Подујеву, а терете га за наводне ратне злочине против цивилног становништва у Вучитрну 1999. године.

Васић каже да је Трајковић снажно мотивисан да учествује у истрази и да докаже своју невиност и да нема никакве везе с кривичним делима која му се стављају на терет.

Што се тиче Миљана Аџића, Васић каже да је за њега затражено продужење притвора од још 60 дана, а одлука о томе биће донета сутра или прекосутра.

Аџић се терети за блажа кривична дела у Звечану током протеста прошле године.

“Сигуран сам да ће се, под било којим политичким условима да се истрага спроведе, показати да су обојица невини”, поручио је Васић.

Подели на: