Најновије вести

Ахмети: Долазак избеглица из Авганистана на Косово финансира Америка

Експерт за економска питања Бард Ахмети изјавио је ће смештај и боравак авганистанских избеглица на Косову финансирати Америка, преноси Економија онлајн.

 

“Ако узмемо у обзир изјаву косовске владе, онда нец́е бити финансијских трошкова за долазак емиграната из Авганистана, будуц́и да ц́е износ за њихов смештај покрити америчка држава. Наша влада има предвиђен поврац́ај трошкова регулисан Законом о странцима, али то нема велику финансијску вредност и не би требало да се анализира, јер је примаран људски аспект и партнерство и пријатељство са САД”, рекао је Ахмети.

Ахмети се осврнуо и на досадашњи економски утицај и штету коју је изазвала прандемија и додао да су, противно очекивањима, приходи од дијаспоре били рекордни.

“У последњој години након пандемије, очекивања су била да се приходи из дијаспоре умање, јер је економска криза била у њиховим породицама и у европским земљама. А видели смо да је рекорд прихода од њих оборен. То је био велики импулс који је допринео позитивном тренду у економији, узимајући у обзир пандемију”, закључио је Ахмети.

Подели на: