среда, 22. септембра 2021. | 11:13

Акција добровољног давања крви у КБЦ Косовска Митровица

Волонтери Фондације „Заједно за младе- проф.др Даница Грујучић“ заједно са студентима Приштинског универзитета спровели су акцију добровољног давања крви.Ову акцију препознала је и подржала Канцеларија за Косово и Метохију, па се добровољној акцији давања ове драгоцене течности прикључио и заменик директора Канцеларије за КиМ, Дамјан Јовић.

 

„Данас смо овде, у болници у Косовској Митровици, и испред Канцеларије за КиМ желели смо да подржимо ову акцију. Ово је хумана акција која подстиче солидарност међу нама, мислим да је јако важно да у оваквим тешким и напетим тренуцима будемо солидарни. Позвао бих све грађане да се придруже овде овим студентима и да дају крв“, рекао је Јовић.

Војин Чуперановић, из Фондације је нагласио да ово није прва акција помоћи и да ће се наставити и надаље са донацијама и хуманитарним акцијама.

„Идеја је настала од наших бројних волонтера, на простору Косова и Метохије их је 68. Увидели смо проблем недостатка крви и због тога смо организовали ову акцију.У плану имамо различите акције, ово није прва акција коју смо до сада имали, пре две недеље смо уручили помоћ у белој техници у вредности од 605.000 динара породицама јужно од Ибра и у оштини Штрпце, а у плану је помоћ од 2.000 евра народној кухињи „Мајка девет Југовића“, истиче Чуперановић.

Захваљујући волонтерима и студентима, али и свим грађанима Косовске Митровице, прикупљено је преко 40 јединица крви. Из Фондације „Заједно за младе – проф.др Даница Грујичић“ у наредном периоду најављују још оваквих и сличних акција.

Подели на: