Најновије вести

Акција полиције у централној Србији, ухапшени косовски специјалци

Припадници специјалних јединица српске полиције ухапсили су на територији централне Србије тројицу до зуба наоружаних косовских специјалаца. Сва тројица била су наоружана аутоматским оружјем и у пуној ратној опреми са џи-пи-ес уређајима, мапама и другом опремом.

 

 

Директор Канцеларије за Косово и Метохију Петар Петковић одржаће данас ванредну конференцију за медије.

Конференција ће бити одржана у 16 часова у прес сали Владе Србије, саопштила је Канцеларија за Косово и Метохију.

У административном појасу према АП КиМ, далеко у дубини територије централне Србије, припадници Министарства унутрашњих послова, Антитерористичке групе посебне јединице полиције, лоцирала је и ухапсила три припадника тзв. косовске полиције Р. З. Б.С. и М.Ш.

Сва тројица били су наоружани аутоматским оружјем и у пуној ратној опреми са ГПС уређајима, мапама и другом опремом.

Брзом и ефикасном акцијом српске полиције, успешно је спречен покушај тзв косовске полиције да упадом на територију централне Србије изврше акцију која по свим параметрима представља терористички акт у циљу додатне дестабилизације и ескалације сукоба, уперен против Републике Србије.

Полиција ће у сарадњи са надлежним тужилаштвом наставити даљи рад.

О овој акцији хитно је обавештен шеф државе Александар Вучић, који је био у руској амбасади, где је присуствовао пријему поводом обележавања Дана Русије и по добијању информације се запутио у зграду Председништва.

 

Подели на: