Најновије вести

Албанци изненађени: САД подржале и поручиле – “Косово мора да…”

Сједињене Америчке Државе подржавају пуну примену Бриселског споразума, укључујући и формирање Заједнице српских општина.

 

То је одговор Амбасаде САД у Београду на питање Косово онлајна какав је “став САД око обавезе Косова да формира ЗСО, с обзиром да се данас навршава 3.000 дана од потписивања Бриселског споразума”.

У Бриселу ће се сутра састати делегације Београда и Приштине, а директор Канцеларије за КиМ Петар Петковић је најавио да ће “делегација Београда сутра, пре свега, покренути питање формирања ЗСО, али ће инсистирати и на другим важним питањима које Приштина мора да реши – питање енергетике, слободе кретања и питање несталих, које није само техничко, већ цивилизацијско питање”.

“Није у реду да кажу за Тачија да је амерички пас”

Подсећања ради, недавно је заменик помоц́ника америчког државног секретара и специјални изасланик за Западни Балкан Метју Палмер рекао “да је споразум о Заједници српских општина обавеза коју су косовске институције преузеле и морају да га примене”.

“Косово мора да пронађе механизам за спровођење споразума и формирање Заједнице српских општина, поштујуц́и свој устав”, навео је тада Палмер.

Подели на: