Српска листа: Приштина планира слање албанских полицајаца на бирачка места

По саопштењу српске листе постаје сасвим јасно да је Србима на северу Косова и Метохије забрањено да слободно изразе своју политичку вољу, јер, како сазнајемо, Приштина ће у сврху демотивисања и застрашивања бирача, у недељу на изборе за градоначелнике Лепосавића, Зубиног Потока, Звечана и северне Косовске Митровице послати 176 полицајаца.

 

Намера је, наиме, да се на сваком бирачком месту инсталира двочлана стража, у коју би, уз локалне, били укључени албански полицајци послати из Приштине.

Срби намеравају да своју демократску вољу у недељу искажу на миран и достојанствен начин и зато су наоружани албанци на бирачким местима, не само непотребан декор, већ и најексплицитнија претња и потенцијални извор инцидената.

По споразумима постигнутим у Бриселу полицајци албанске националности не могу да са југа долазе на север без одобрења српских локалних самоуправа, и овом приликом им Српска листа, која управља у четири општине северно од Ибра, поручује да нису добродошли.

На наше суграђане апелујемо да не наседају на било какве провокације и да управо максималном излазношћу покажу да нас је немогуће заплашити оваквим јефтиним провокацијама.

Очекујемо да ОЕБС и друге међународне организације и институције које ће пратити изборе испитају о чему је реч и предузму кораке како би се овај напад на демократске слободе српског народа спречио.

Подели на: