среда, 15. марта 2023. | 12:11
Најновије вести

Александар Спирић обишао Дирекцију за стамбени и пословни простор

Председника Привременог органа Косвка Митровица обишао је данас Дирекцију за стамбени и пословни простор у Косовској Митровици и са директором, Душаном Димитријевићем говорио о досадасњим резултатима и интензивирању активности.

 

Спирић је истакао да “за грађане Косовске Митровице јако је битно и важно да све инситуација буду на располагању и да функционишемо пуним капацитетом. Нама је задовољство што пре свега Дирекција за стамбени и пословни простор у сваком погледу функционише и обилази грађана тако што им на комплетан начини и правим мерама помаже кроз адаптацију, санирање и у тим стамбеним јединицама где они живе дирекција са својим тимом на брз и ефикасан начин успева да те проблеме превазиђе и реши. Интезитет рада мора да буде још већи и управо циљ данашње посете јесте договор да будемо заступљени и видљиви готово у сваком дома јер заједнички интерес јесте бољитак свих грађана у Косовској Митровици. Само заједнички, сложно можемо много да остваримо боље и позитивне резултате, а показатеља свега тога јесте да имамо државу иза себе, а државне институције које су у Косовској Митровици морају да дају свој максимални доприноси очувању институција а пре свега очување и опстанак српског народа на простор Косова и Метохије”.

Душан Димитријевић је навео да се труде да посао обављају најбоље што могу, онолико колико су у могућности да свако појединачно даје максимални допринос у реализацији радних задатака.

Такође је навеи и проблем везан за наплату кирије за који каже “то и није проблем али се ствара где људи односно наши корисници станова сматрају да то можда није потребно. Потребно је то није класична кирија, заправо то је заједнички допринос да сутра помогнем неком другом да би могао да добије стан или једноставно неке угрожене људима да у неком смислу помогнемо. Ми смо засада од августа месеца прошле године овим пројектом наплате кирије односно одлуком општине која је донета јула месеца 2018 године успели да остваримо добар приход и тај приход је транспарентан и то је оно што је најбитније. Тај новац ће бити утрошен само за оно што је одлука општине и једноставно да се потроши за куповину неког другог објекте, плаца или нешто слично. У сваком тренутку је видљиво и свако ко има жељу може да се упозна са свим оним што ми радимо а ми ћемо се потрудити да и у наредном периоду нашим корисницима омогућимо што квалитетније и угоднији живот”.

Подели на: