Најновије вести

Александар Вучић и Јевгениј Примаков разговарали о сарадњи у области културе, науке и образовања

Председник Србије Александар Вучић примио је Јевгенија Примакова, руководиоца Россотрудничества, руске Федералне агенције за питања ЗНД, сународника у иностранству и међународну хуманитарну сарадњу, са којим је разговарао о културној, научној и образовној сарадњи двеју земаља и свеукупним билатералним српско-руским односима.

 

Председник Вучић и Примаков су размотрили конкретне предлоге за снажење културне сарадње, попут редовне размене изложби и гостовања позоришних и оперских представа и за сарадњу на пољу образовања, која подразумева популаризацију руског језика и редовну размену студентских стипендија, уз повећање њиховог броја, наводи се у саопштењу Канцеларије за сарадњу са медијима председника Републике.

Вучић је изразио захвалност руској држави и руским уметницима за помоћ у унутрашњем осликавању Храма Светог Саве у Београду.

Такође је истакнута важност подршке коју руска страна изражава за очување и заштиту српске културне и верске баштине на Косову и Метохији у УНЕСКО и другим међународном форумима.

Двојица саговорника су размотрили и ситуацију у региону Западног Балкана и на истоку Европе, додаје се у саопштењу.

Подели на: