уторак, 21. септембра 2021. | 20:26

Амбасада САД: Подршка пуној примени Бриселског споразума

САД подржавају пуну примену свих обавеза преузетих у складу са Бриселским споразумом, поручили су из америчке амбасаде у Београду.

 

“То такође укључује обавезе које се односе на формирање Заједнице општина са српском већином”, пише у поруци америчке амбасаде на Твитеру.

Ова порука је уследила након што је председник привремених институција у Приштини Хашим Тачи изјавио је да неће дозволити формирање Заједнице српских општина јер би то, како је рекао, значило формирање Републике Српске на Косову.

“Тачно је да сам се раније сагласио са формирањем Заједнице српских општина, али околности су се промениле и не можемо то да дозволимо у замену за визну либерализацију”, рекао је Тачи, додајући да таксе морају да остану на снази.

Председник Александар Вучић истакао је да је апсолутно шокиран чињеницом да ЕУ није реаговала на изјаву Хашима Тачија да Приштина неће спроводити у дело што је потписала у Бриселу, то јест формирање Заједнице српских општина.

Нада се, каже, да ћемо данас или сутра дочекати рекацију ЕУ и поручио да “знамо шта је и нама чинити” ако та реакција изостане.

Подели на: