Најновије вести

Амбасадор Казахстана у опроштајној посети код Вучића

Председник Александар Вучић примио је у опроштајну посету амбасадора Казахстана Габита Сиздикбекова и захвалио му што је, као први амбасадор своје земље са седиштем у Београду, допринео јачању српско-казахстанске сарадње.

 

Председник Вучић је овом приликом указао на значај одлуке председника Токајева да дипломатско представништво Казахстана у Србији подигне на ниво амбасаде, јер је та земља, са којом ове године обележавамо 25. годишњицу успостављања дипломатских односа, наш важан партнер на међународној политичкој сцени.

Зато је изразио наду да би у години јубилеја председник Казахстана могао да посети Србију, саопштила је Служба за сарадњу са медијима председника Републике.

Председник Вучић је изразио захвалност Казахстану на подршци територијалном интегритету и суверенитету Србије непризнавањем тзв. Косова, као и наду да ће ту подршку наставити да изражавају у међународним организацијама.

Двојица саговорника су се сагласили да је у наредном периоду потребно усмерити пажњу на јачање економске и сваке друге сарадње и, с тим у вези, истакли потребу проширења правно-уговорне базе.

Председник Вучић је амбасадору Сиздикбекову пожелео много успеха на одговорној дужности, коју ће преузети по повратку у своју земљу.

Подели на: