Најновије вести

Амбасадор: Став Грчке о независности Косова остаје непромењен

Став Грчке да не признаје независност Косова је добро познат и остаје непромењен, изјавио је амбасадор Грчке у Србији Јоргос Ђакофотакис за Тањуг.

 

 

Амбасадор је тако покоментарисао очекивања аналитичара спољне политике Дејвид Филипса и Данијела Сервера да ће Грчка променити став и вероватно признати Косово.

“У принципу не коментаришемо мишљења аналитичара, Грчки став о непризнавању Косова је добро познат и остаје непромењен”, наводи се у писаном одговору Ђакофотакиса који је Тањугу проследила његова прес служба.

Филипс и Данијел Сервер изјавили за су за РТВ Дукађини да не очекују да ће пет земаља Европске уније које нису признале Косово променти своје ставове, осим Грчке.

“Грчка ће врло вероватно признати Косово. Зид који је створен тиме што пет земаља није признало Косово ускоро ће почети да се руши, када Грчка или нека друга земља одлучи да призна Косово”, рекао је Филипс.

Филипс и Сервер такође сматрају да би ставове пет земаља чланица ЕУ требало видети после окончања дијалога Београда и Приштине.

Подели на: