уторак, 17. маја 2022. | 17:12
Најновије вести

Амбасадори 16 земаља предали акредитиве Вучићу

Председнику Александру Вучићу 16 амбасадора који своје земље представљају на нерезиденцијалној основи предало је акредитивна писма.

 

Председник Вучић је са амбасадорима разговарао о билатералној сарадњи, спољнополитичким приоритетима Србије, ситуацији у региону, као и о међународним односима, саопштила је Служба за сарадњу са медијима председника.

Председник је амбасадорима пожелео успешан дипломатски мандат, изразивши уверење да ће политички дијалог и економска сарадња Србије и ових 16 земаља наставити да се развијају на обострану корист.

Акредитивна писма предали су Ахмед Абдулрахман ел Саати, амбасадор Бахреина, Абдус Собхан Сикдер, амбасадор Бангладеша Карлос Апарисио Ведија, амбасадор Боливије, Марија дел Кармен Гонсалес Кабал, амбасадор Еквадора, Кристи Карелсон, амбасадорка Естоније, Артуро Ромео Дуарте Ортис, амбасадор Гватемале.

Међу амбасадорима који су разговарали са председником су и Ситонг Читнотин, амбасадор Републике Лаос, Сиди Мохамед Хамед, амбасадор Исламске Републике Мауританије, Рамеш Прасад Канал, амбасадор Непала, Ениола Олаитан Аџаји, амбасадор Нигерије.

У Палати “Србија” акредитивна писма су предали и Раул Саласар Косио, амбасадор Перуа, Марија Фе Танабе Пангилинан, амбасадорка Филипина, Гарделито Гордон Рубен Хју А Ки, амбасадор Суринам, Елизабет Пола Напејок, амбасадор Уганде, Данг Тран Фонг, амбасадор Вијетнама, Кристин Касеба-Сата, амбасадор Републике Замбије.

Подели на: