Најновије вести

Ана Брнабић на самиту у Атини ЕУ-Арапски свет

Председница Владе Србије Ана Брнабић учештвоваће данас у Атини на 4. самиту “ЕУ Арапско – Светски самит”.

 

Како је саопштено из њеног кабинета, Ана Брнабић ће се у Атини састати одвојено и с грчким премијером Кирјакосом Мицотакисом и с председником Грчке Прокописом Павлопулосом.

Четврти самит ЕУ-Араб под називом “Стратешко партнерство окупиће политичке и пословне лидере евро-медитеранског простора како би разговарали о регионалним економским и безбедносним изазовима.

Самит ће се фокусирати на теме економске сарадње и инвестиција, пре свега у областима енергетике, инфраструктуре, иновација, технологије, и здравствене заштите.

Премијерка Брнабић говориће на отварању Самита на тему “Европа и Арапски свет: транзиција и геополитика”, заједно с председником Кипра Никосом Анастасијадесом, премијерима Грчке, Хрватске и Албаније, Киријакосом Мицотакисом, Андрејем Пленковићем и Едијем Рамом, каже се у саопштењу.

Како се оцењује, јачање сарадње Европе и арапског света, посебно у областима економије и дипломатије, данас је кључно за очување и унапређење регионалне и глобалне стабилности, а учешће на самиту Брнабићеве изражава опредељеност Србије да има активнију улогу у стабилизацији прилика у евро-медитеранском простору и да јача политичке, безбедносне и економске везе са партнерима из арапског света.

Подели на: