Најновије вести

Ангажовано сто шеснаест младих људи

На овај начин кроз први посао млади до тридесет година стећи ће радно искуство, радне навике и вештине и добијаће новчану надокнаду девет месеци.

 

 

У салу Скупштине општине Лепосавић уговори по Програму ,,Моја прва плата ” уручени су за тридесет троје младих, колико их је ангажовано у Органу општинске управе, који спроводи Национална служба за запошљавање у овој општини.
У установама, институцијама и предузећима које раде у Лепосавићу кроз овај Програм укупно је ангажовано сто шеснаест младих, од којих је деведесет троје у јавном и двадесет троје у приватном сектору.
У органу управе ангажоване су тридесет три особе, а уговоре о раду уручили су им Верица Ћеранић, директорица Покрајинске службе за запошљавање Косова и Метохије, Наташа Настић, чланица ПО општине Лепосавић и Милош Милосављевић директор Филијале Националне службе за запошљавање у Косовској Митровици.
Наташа Настић испред СО-е Лепосавић овом приликом истакла је да је приоритет ове локалне самоуправе запошљавање младих и захвална је Националној служби за запошљавања и Министарству за рад, борачка и социјална питања за ангажман у оквиру локалног акционог плана за запошљавање, где је општина Лепосавић суфинансијер.
Програм ,,Моја прва плата ” предвиђен је за младе до тридесет година, где они кроз рад где стичу радне навике и вештине и примају новчану надокнаду у трајању од девет месеци. За средњу стручну спрему надокнада износи 25 хиљада динара, док је са високим образовањем износ надокнаде пет хиљада већи. В.Вукојевић

Подели на: