Најновије вести

Ангела Меркел 13. септембра у посети Србији

Немачка канцеларка Ангела Меркел посетиће Србију 13. септембра, саопштено је из немачке владе.

 

Меркелова ће, како је објаснила заменица портпарола немачке владе Мартина Фиц, 13. септембра боравити у Београду, а дан касније, 14. септембра у Албанији.

“Канцеларка Меркел ће најпре посетити Србију. У Београду ће се састати са председником Србије Александром Вучићем. У фокусу разговора биће билатерални односи, економско-политички односи и питања европске перспективе”, навела је Фиц.

Након састанка, председник Србије и немачка канцеларка обратиће се новинарима.

Како је најављено у Берлину, Меркелова ће се у Београду састати и са представницима цивилног друштва из свих држава Западног Балкана.

Дан касније, у уторак, 14. септембра, канцеларка Меркел боравиће у Тирани, где ће најпре имати билатерални састанак са албанским премијером Едијем Рамом, са којим ће, такође, разговарати о билатералним, привредним питањима, као и приближавању те земље ЕУ.

Након тога, канцеларка ће присуствовати ручку са премијерима свих држава Западног Балкана, на којем ће главна тема бити регионална сарадња, а потом је предвиђена конференција за медије.

Пред повратак у Берлин, Меркелова ће имати билатералне састанке са премијерима БиХ, Црне Горе, Северне Македоније и привремених власти у Приштини.

Подели на: