Најновије вести

Антонијевић: Ситуација на КиМ озбиљна, али под контролом

Ситуација на северу КиМ је озбиљна, али стабилна и под контролом, рекао је епидемиолог др Александар Антонијевић.

 

Он је навео да је свакодневно добија извештаје из домова здравља о случајевима који се јављају и да је повећан број људи који се јављају са симптомима респираторне инфекције.

“Данас су нам стигли резултати које смо узорковали у понедељак. Од 30 резултата, девет је новооболелих и то 6 са територије општине Лепосавић, два лица са територије општине Звечан и једно лице је из Косовске Митровице”, истиче Антонијевић.

Данас је одрађено 70 брзих тестова на целој територији КиМ, узет је 41 узорак за ПЦР тестирање, резултати се очекују у петак.

“Ситуација се уозбиљава, расте број оболелих, тако да све оне препоруке које су донете од старта пандемије, треба да се поштују, јер ће тако заштитити не само себе, већ и читаво друштво, као и здравствени систем”,каже Антонијевић.

Он је замолио грађане да буду дисциплиновани, да носе заштитну опрему, да поштују социјалну дистанцу, да у затвореном простору не буде више од пет људи.

“Кризни штаб је донео одличне мере, које ће нам бити од помоћи, јер сва та масовна окупљања нам стварају огроман проблем. Надам се да ћемо да се изборимо и успемо да спречимо рапидан пораст броја онболелих”, истакао је др Антонијевић.

Подели на: