Најновије вести

Апостолова поздравила одлуку косовске скупштине о ратификацији споразума

Одлазећа шефица канцеларије ЕУ на Косову Наталија Апостолова поздравила је ратификацију споразума са међународним организацијама које је усвојила косовска скупштина, преноси Газета експрес.

 

Поздрављам данашњу ратификацију споразума у ​​Скупштини Косова који омогућавају учешће Косова у програмима ЕУ Фискализација 2020 и Царина 2020. Учешће у тим програмима омогућиће да се пореска и царинска администрација Косова побољшају и да модернизују своје функције, ојачају сарадњу и размене експертизе са властима земаља чланица ЕУ и шире”, рекла је Апостолова.
Посланици Скупштине Косова изгласали су данас пет споразума са међународним организацијама. За разлику од претходних седница за сваки од ових споразума данас је подршку дало више од 80 посланика међу њима и посланици Покрета Самоопредељење.
На данашњој седници изгласани су споразуми о развој и јачања финансијског сектора, затим Споразум о зајму између Косова и Европске банке за обнову и развој за пројекат развоја отпадних вода у Гњилану, као и споразум о финансирању пројеката за катастар непокретности и геопросторну инфраструктуру између Косова и Међународног удружења за развој.
Изгласани су и нацрти споразума између Европске уније и Косова о учешћу Косова у програму Уније „Царина 2020“ као и споразум о учешћу Косова у програму Уније “Фисцалис 2020”.

Подели на: