Најновије вести

Апостолова разочарана што Скупштина Косова није ратификовала међународне споразуме

Шефица канцеларије ЕУ на Косову Наталија Апостолова написала је на Твитеру да је разочарана због чињенице да Скупштина Косова није ратификовала пет међународних споразума.

 

“Разочарана сам неуспехом скупштине да ратификује неке међународне споразуме, укључујући и оне који подразумевају учешће Косова у програмима ЕУ – ’Фискалис 2020 ’ и ’Царна 2020’, ускраћујући на тај начин Пореској управи и Царини Косова да модернизују свој рад и деле ’ноу-хау’ са колегама из ЕУ али и шире”, написала је Апостолова на Твитеру.

Скупштина Косова на јучерашњем заседању није гласала о пет међународних споразума вредних око 200 милиона евра.

Посланици је требало да гласају о Нацрту закона о ратификацији Споразума о финансирању између Косова и Међународног удружења за развој финансијског сектора.

На дневном реду парламента био је и Нацрт закона о ратификацији споразума о зајму са Европском банком за обнову и развој за пројекат отпадних вода у Гњилану.

Такође, је на дневном реду био и Нацрт закона о ратификацији споразума о финансирању пројекта катастра непокретности и геопросторне инфраструктуре између Косова и Међународног удружења за развој, као и два два међународна споразума са Европском унијом,

Подели на: