Најновије вести

Аргентина неће променити став о КиМ

 

Шеф дипломатије Ивица Дачић разговарао је у Буенос Аиресу са аргентинским замеником министра спољних послова и вера Густавом Слаувиненом, који је нагласио да Аргентина неће променити своју позицију о непризнавању једнострано проглашене независности Косова.

Ивица Дачић је захвалио на аргентинској подршци ставовима Србије, коју аргентински представници пружају у међународним организацијама, истичући важност доследног поштовања територијалног интегритета и суверенитета како Србије, тако и Аргентине, саопштило је Министарство спољних послова.

Дачић је са Слаувиненом разговарао на маргинама Конференције Уједињених нација о сарадњи Југ-Југ која се одржава у Буенос Аиресу.

Том приликом су размењена мишљења о билатералним односима и мултилатералној сарадњи и констатовано је да су наши политички односи у сталном успону.

Дачић је истакао да поред изванредних политичких односа треба уложити додатне напоре за унапређење привредне сарадње.

Саговорници су разменили информације о извозним капацитетима две државе, на састанку се разговарало се и о конкретним пројектима и скорој посети аргентинских привредника Србији.

Аргентински заменик министра је понудио размену искустава у областима безбедности хране и понудио трансфер пољопривредне технологије.

Такође, договорено је да се настави са сарадњом у свим мултилатералним форумима.

Подели на: