Најновије вести

Арлов разговарао са председником општине Будва

Председник бањалучког Одбора за помоћ Косову и Метохији Милорад Арлов данас се састао у Будви са председником општине Марком Царевићем.

 

Састанак је одржан у кабинету председника општине Будва.

“Упознао сам председника Царевића са вишегодишњим великим пројектима нашег Одбора и помоћ Србима на Косову и Метохији. Посебно га је одушевио пројекат “Спојимо децу Косова и Метохије и Републике Српске” којим је у протеклих 9 година боравило око 5 000 српске деце са Космета у Републици Српској, а посебно изградња Дневног центра “Подржи ме-9.јануар” у Косовској Митровици за децу и младе са потешкоћама у развоју на Косову и Метохији који планирамо ускоро завршити”, рекао је Арлов.

Овај први састанак је веома важан за постојање и помоћ нашем народу на Косову и Метохији, сложили су се Арлов и Царевић.

Председник Опшине Будва Марко Царевић рекао је да су то велики пројекти са којима се преко медија упознао и раније и да ће Будва учествовати по могућностима у њима јер су веома значајни за наш народ на Косову и Метохији.

“Посебно сам импресиониран великим бројем српске деце са Космета која су захваљујући господину Арлову и Одбору боравила у Републици Српској. А посебно што граде центар за ову категорију деце и младих са потешкоћама у развоју на Косову и Метохији. Изузетно ми је драго да сам упознао господина Арлова и његова хумана дела и поздрављам хуманост Републике Српске”, рекао је Царевић.

Састанку у Будви присуствовао је Здравко Нишавић председник удружења Михољски Збор из Тивта.

Арлов је Царевићу уручио поклон Одбора, књигу “Хумано срце Српске”, статуу Цара Душана израђеног на Косову и Метохији и шал Републике Српске, Здравку Нишавићу књигу и статуу блаźенопочившег Патријарха Павла израђену у Лепосавићу, као и Дечанско вино са Косова и Метохије.

Арлов се захвалио на срдачном пријему. “Верујемо да ћемо наставити сарадњу уопште по питању српског народа у целини”, рекао је Арлов.

 

Подели на: