Најновије вести

Арлов у тродневној посети Косову и Метохији

Председник Одбора за помоћ Косову и Метохији из Републике Српске Милорад Арлов у тродневној посети Косову и Метохији.

 

Арлов ће 12.маја у Лепосавићу по позиву председника општине Зорана Тодића и Црквене општине Лепосавић присуствовати обележавању Св. Василија Острошког храмовне и општинске славе Лепосавић.

Подела четверомесечних стипендија у износу 2400 евра за шесторо деце на Косову и Метохији које преко хуманих људи стипендира овај Одбор на месечном нивоу од 100 евра или годишње укупно 7 200 евра. Стипендије се додељују пуне три године започете у мају 2016.године. Подела је 13.маја у 10 часова у просторијама Удружења родитења “Подржи ме“ у Косовској Митровици.

Након поделе стипедија Арлов ће обићи припремљено градилиште за Дневни центар “Подржи ме“ Косвска Митровица.

Арлов ће присуствовати у Гораждевацу 14.маја храмовњ слави Свети Пророк Јеремија. Одбор за помоћ Косову и Меохији из Републике Српске по први пут у Гораждевцу организује славски колач са златником у лику Светог Јеремије. У ломљењу великог колача учествују деца предшколског и школског узраста.

У току тродневне посете планирана је и посета Грачаници, као и посета неким основним школама из којих деца 16.јуна долазе у Републику Српску у најмасовнијем пројекту до сада “Спојимо децу Косова и Метохије и Републике Српске“, наводи се у саопштењу.

Подели на: