Најновије вести

Арлов упутио Епархији рашко-призренској честитку поводом Видовдана

Председник Одбора за помоћ Србима на Косову и Метохоји из Бања Луке Милорад Арлов упутио је Епархији рашко-призренској честитку поводом Видовдана.

 

“Ваше преосвештенство, монаштвоо, свештенство, сестринство, српска браћо и сестре на Косову и Метохији срећан Вам и благословен Видовдан један од најзначајних празника српског народа ма где живио”, каже Арлов.

Он је подсетио да су се на Видовдан у тешкој и бурној српској историји дешавали најзначајнији догађају од Косовског боја до данас, али највеће значење имају баш ту на нашој светој икони Косову и Метохији.

“Свим Србима желим да овај велики Дан и празник, посебно Вама на Косову и Метохији обележите уз манастирска и црквена звона достојанствено у миру и радости што постојимо, сећајући се наших предака и великих јунака Лазара и Милоша, браће Југовића…, свих који су животе дали да би ми живели и свих који су заслужни што постојимо”, поручио је Арлов.

“Видовдан је наше постојање, наша снага и наша просветљење коју носимо поштујући наше славне претке који су нас кроз вијекове задужили, али обавезала и наша поколења да им пренесемо да се та нит поштовања, постојања вере и крста православног никад не прекине.”

Он је изразио жаљење што ове године не може бити у Грачаници и на Газиместану.

“Верујем у нашу снагу, вољу и крст православни који сви носимо и љубимо да ћемо као народ по зна који пут васкрснути и опстати захваљујући нашој вери православној, матици Србији, мојој и Вашој Републици Српској, а посебно захваљујући Вама на Косову и Метохији који носите већ деценијама највећи терет.
Увек с Вама и уз Вас!”, наводи у честитци председник Одбора Милорад Арлов.

Подели на: