Најновије вести

Арлов уручио помоћ монахињама храма у Ђаковици

Поводом Сретења – Дана државности Србије 15. фебруара

 

Председник Одбора Републике Српске за помоћ Србима на Косову и Метохији Милорад Арлов уручио је, у суботу 15. фебруара, 1.000 евра сестринству у Храму Преображење Пресвете Богородице у Ђаковици, поводом Сретења – Дана државности Србије.

Помоћ су обезбиједили Одбор и руководство Фудбалског клуба Трепча из Косовске Митровице.

Арлов је рекао да је ова донација знак захвалности мати Теоктисти, сестри Јоаникији и Ђаковчанки Васиљки Перић које биствовањем у јединој преосталој српској светињи у Ђаковици чувају српство и српску цркву у граду у коме је до 1999. године живело око 12.500 Срба.

– Не постоји Србин у Републици Српској који не зна за вас, за вашу оданост Српској цркви и вери. Ви сте наши узори како треба чувати веру упркос изолацији и свом злу која вас је сналазило и још траје – навео је он.

Он је захвалио људима добре воље и институцијама Српске које непрестано притичу у помоћ преосталим Србима, монаштву и сестринству на Косову и Метохији.

Арлов је мати Теоктисти поклонио фотографију Саборног храма из Бањалуке уз посвету у знак захвалности за то што чува српску светињу у Ђаковици.

Мати Теоктиста се захвалила браћи и сестрама у Републици Српској на вредним поклонима.

– Хвала свима нека Бог благослови – навела је мати Теоктиста.

Арлов је прије посете Храму у Ђаковици присуствовао Светој Сретењској литургији у Високим Дечанима коју је служио владика Теодосије уз саслужење монаштва из Дечана.

З. В.

Подели на: