Арлов уручио помоћ основној школи у Зубином Потоку

У оквиру пројекта „Спојимо децу са КиМ и РС“ који траје вец 8 година, недавно је око 1300 малисана из јузне српске покрајине боравило у Републици Српској. У Градисци су боравили малисани из Зубиног Потока, а том приликом разговарало се и о даљој сарадњи и помоци ове опстине сколама са насе територије. Данас је новцану помоц добила ОС „Јован Цвијиц“ из Зубиног Потока.

 

Помоћ преко Одбора дошла је од града Градишка за неопходно уређење и опремање побољшавање услова рада ове основне школе.

Арлов је нагласио, ово је један од низа доказа који је повезао и остварио пројекат”Спојимо децу Косова и Метохије и Републике Српске”

“Увек смо уз наш народ на Косову и Метохији, које је наше иако не живимо овде, али га доживљавамо као своју духовну и вековну икону”, рекао је Арлов.

Најбољих 50 ученика из Зубиног Потока били су гости у Градишци од 16 до 23.јуна на у осмом пројекту. Тако је дошло до ове једнократне помоћи.

Директор Алесандар Лазаревић захвалио се Одбору, председнику Одбора Милораду Арлову на свему што чини годинама за српску децу и српски народ на Космету и руководству града Градишка и градоначелнику Зорану Аџићу.

Арлов је руководству општине Зубин Поток уручио шал Републике Српске као симболичан поклон.

Арлов ће сутра у манастиру Зочиште присуствовати на светој архијереској литургији посвећену слави манастира Свети врачи Козма и Дамјан.

Јуче је разговарао са председницом Удружења родитеља “Подржи ме” Косовска Митровица Иваном Ракић о почетку изградње Дневног центра”Подржи ме” и о радовима који ће почети убрзо.

Арлов сутра завшава своју тродневу посету Косову и Метохији

Подели на: