Најновије вести

Арлов: За изградњу Дневног центра “Подржи ме -9 јануар” укупно донирано 14.000 КМ

Председник Одбора за помоћ Косову и Метохији Милорад Арлов каже да је анонимна донаторка купила три слике и Туристичка организација Трново једну по цени једне слике од 500 КМ на хуманитарној изложби у Центру за културу Источно Сарајево и да се хуманитарна аукција за довршетак Дневног центра “Подржи ме -9 јануар” наставља 24. августа у градској галерији у Приједору.

 

“Организацијом нашег Одбора и Центра за културу под покровитељствим начелника општине Љубише Ћосића 29.јуна отворили смо Видовданску хуманитарну аукцију слика и сав приход намењен је за изградњу Дневног центра”Подржи ме -9 јануар” у Косовској Митровици за велики број деце и младих са потешкоћама у развоју на Косову и Метохији. Сви који желе слике могу у Центру за културу у Источном Сарајеву погледати, купити до 10.августа и помоћи ову хуману акцију за довршетак градње овог великог пројекта нашег Одбора намењеном овој категорији деце и младих који је у завршној фази изградње јер смо скоро три четвртине објекта завршили”, каже Арлов.

Слике су донирали сликари из Републике Српске, а хуманитарна аукција пета по реду након Бања Луке, Брчког, Требиња и Источног Сарајева биће отворена 24. августа у градској галерији у Приједору у организацији Одбора и градске галерије под покровитељством градоначелника Миленка Ђаковића.

До сада је, од свих хуманитарних аукција продајом 28 слика, укупно за изградњу центра донирано 14.000 КМ.

“Хвала свима који на било који начин поможу изградњу ово јединственог објекта од 714 м2 укупне вредности око 280.000 евра чију је изградњу прекинула глобална пандемија и коју ћемо убрзо наставити. Радује нас, и захваљујући хуманости Републике Српске у овим тешким економским временима, да увек има хуманости за наш народ на Косову и Метохији. Позивамо све који могу да помогну изградњу овог центра насталог на хуманости Одбора и Републике Српске”, поручује Арлов.

Подели на: