Најновије вести

Асфалтирана Рударска улица

Настављају се инфрастрултурни радови у Лепосавићу. Коначно су завршени радови у овој улици, који су почети још 2006. године, а у медјувремену на већини градјевинских парцела у овом насељу изградјени су објекти, тако да је цело ово насеље сада добило квалитетан пут што много значи овдашњим мештанима.

Лепосавић, 3. Јула- Једна од већих улица у Лепосавићу, Рударска улица у насељу које се интензивно развија последњих двадесет година, асфалтирана и на тај начин стекли су се услови да становници ове улице, добију квалитетан пут. Реч је о улици која је делом била асфалтирана, али је асфалтна подлога била у лошем стању, а сада овдашњи становници имају бригу мање јер у свим временским условима могу безбедно да стигну до својих домова.
Један од мештана у овој улици, који је овде саградио свој дом пре двадест година Славиша Милић, каже да се он и његове комшије данас радују, јер су речили веома важно питање које доприноси квалитету становања.
– У овом насељу, које је николо у последње две деценије углавном живе млади брачни парови са децом и пут нам је био неопходан. Имали смо великих проблема, лети је овде била прашина, а у јесен блато, тако да је то био проблем највише за децу која иду у школу. Захвални смо Скупштини Општини Лепосавић, што је у овој градјевинској сезони решење овог пута уврстила у свој приоритет. Добили смо квалитетан асфалтни пут и сада су услови за живот у овом насељу много бољи.
Градоначелник Лепосавића Зоран Тодић, који је са својим сарадницима обишао раднике , казао је да је овај пут почет да се гради још пре четрнаест година, али да је тек сада комплетно речен.
– Решили смо питање пута у овом делу Лепосавића, а он ће највише значити како мештанима Рударске улице, тако и становницима старог села Лепосавић, који овим путем стижу до својих кућа. Наш посао је да стварамо боље услове нашеем народу на овим просторима и настављамо да градимо објекте у области инфраструктуре. Након ове улице, у плану је асфалтирање још пар мањих улица, најави је Тодић.
Упитан од новинара каква је епидемиолошка ситуација тренутно на подручју ове општине Тодић је одговорио да је бој пријављених градјана за тестирање у порасту и да се из дана у дан бележи све већи број позитивних на Корона вирус.
– Имамо десет наших градјана који су оболели од ове епидемије, од којих су двоје у болници у Косовској Митровици, а остали су упућени на самоизолацију у кућним условима. Ковид амбуланта у Лепосавићу ради даноноћно и овде градјани могу дати брис на анализу, истиче Тодић, апелујући још једном на све градјане да се придржавају нових мера које је донео Општински штаб за ванредне ситуације да се носи заштитна опрема и држи медјусобна дистанца.
Новинаре је још интресовало када ће градјани који су Одлуком општинске комисије добили станове , коначно моћи да се уселе у њих, Тодић је рекао да се нада да ће се то десити колико ових дана.
Две стамбене зграде у Лепосавићу завршене су средствима Канцеларије за Косово и Метохију и након процедуре коју је спровела Општинска комисија они су подељени, али још се чека званично уручење кључева, да би њихови станари могли и да се уселе. Реч је о становима који су намењени социјално угроженим лицима и младим брачним паровима , на закуп од три године са могућношћу продужење закупа. В.Вукојевић

Подели на: