Најновије вести

Бабин Мост: Графити ОВК на згради Дома културе, вандали оштетили и дечије игралиште

Непознати починиоци исписали су у току ноћи графите ОВК и ОВК Косова на зиду Дома културе у мултиетничком селу Бабин Мост код Обилића и оштетили дечије игралиште које се налази у склопу овог објекта, потврдио је директор школе “Милан Ракић”, Жарко Петровић.

 

Петровић каже да су графите исписане на зиду сеоског Дома културе, у склопу кога се налази и зграда тамошње основне школе, уочили јутрос по доласку на посао.

“Јутрос, када смо дошли на посао у 7 и 30, видели смо да су на зиду Дома културе исписани графити са називом Ослободилачке војске Косова (ОВК). Случај сам најпре пријавио Привременом органу Општине Обилић, контактирао косовску полицију и пријавио КФОР-у”, каже директор Петровић.

Он је навео да су вандали оштетили и дечије игралиште које се налази у склопу Дома културе, те да су ишчупали и поломили металне делове љуљашки.

“Све ово је узнемирило и децу и мештане Бабиног Моста, али ми наставу у школи нисмо прекидали, смирили смо ученике и настављамо да радимо као да се ништа није догодило”, рекао је Петровић.

Некада етнички чисто српско село Бабин Мост код Обилића броји 150 српских и 50 албанских домаћинстава.

Подели на: