Најновије вести

Бачен молотовљев коктел

Нов напад на породицу Трајковић у Кишници

 

На кућу шесточлане породице Трајковић из Кишнице у недељу вече бачен је молотовљев коктел. Инцидент се догодио око 20 часова и нико није повређен.
Брачни пар Јелена и Зоран Трајковић потврдили су да се напад догодио. Према њиховим речима прво су чули аутомобилску сирену испред куће а онда и ударац у врата.
-Изашли смо напоље и видели да су бацили молотовљев коктел на кућу. Одмах смо позвали полицију и, како су рекли, треба да стигне и форензичка екипа, казао је Зоран Трајковић непосредно након напада.
Зоран је рекао да су забринути и да је најновији инцидент узменирио све у породици, а посебно његову супругу Јелену која је у петом месецу трудноће, као и њиховог трогодишњег сина.
Ово није први напад на Трајковиће. Њихова кућа је често мета вандала који је каменују, а пре неколико месеци на огради дворишта написан је графит ”УЧК”. Подсетимо и да је пре две године Зоран нападнут од стране неколико комшија Албанаца.
Кишница је мешовито село у општини Грачаница и налази се поред магистралног пута Приштина-Гњилане. До 1999. године Срби су били већина, односно у Кишници је од укупне популације било свега 10 одсто Албанаца. Сада је тај број скоро један на према пет у корист албанске заједнице.  М.Ч.

Подели на: