Најновије вести

Балетска школа Дома културе Грачаница освојила пет првих и два друга места на олимпијади музике и плеса централног Балкана

Балетска школа „Грачаница“ данас на међународном такмичењу у Нишу освојила је 5 првих и 2 друга места у изузетно јакој категорији „Репертоар класичног балета“, у ком су се такмичиле балетске школе из Бугарске, Русије и Србије.

 

 

Девојчице су балетску школу представљале са 7 соло варијација. У категорији “Балет чилдрен” (8-11 година) Анђелка Прица освојила је прво место са 36 бодова.

Неда Аритоновић (34 бода) и Емилија Михајловић (32 бода) освојиле су друго место, у старијој категорији Балет јуниори (12-15 година) а као једни од најмлађих такмичара, четири девојчице из Грачанице освојиле су четири прва места, Николина Ђорђевић (35.33 бода), Хелена Димитријевић (35 бодова), Петра Маниташевић (35 бодова) и Катарина Недељковић (34 бода).

„Веома сам задовољна нашим резултатом, јер је конкуренција била велика. Трудићемо се и радити још више, како би биле боље.“, рекла је победница Анђелка Прица.

Оне су поновним успехом показале да се рад, труд и љубав према балету увек исплати и буде награђен.

 

Подели на: