Најновије вести

Барикаде на Јарињу углавном уклоњене, ЕУ позвала Београд и Приштину на састанак

По налогу САД, Приштина је за 30 дана одложила примену одлуке о пререгистрацији возила и увођењу декларацијских листова уместо српских личних карата. Репортер РТС-а јавља да су углавном уклоњене барикаде које су Срби поставили у знак протеста на Јарињу, али да још није кренуо саобраћај. На Мердару саобраћај функционише нормално, али се свима са српским личним картама издају пропратни папири. ЕУ позвала Београд и Приштину на састанак у Бриселу

 

Из манастира Високи Дечани данас је стигло упозорење да међуетнички односи на Косову и Метохији никада нису били гори у последње 23 године јер “косовска влада демонстрира неспремност да сачува мир и Србе на Косову”.

На Твитер налогу манастира Високи Дечани објављено је да је оружана акција косовске полиције лако могла изазвати нереде, као што је то било 17. марта 2004. године када је за два дана спаљено 30 српских цркава.

“Претходне ноћи многи косовски Срби, монаси и монахиње у нашим манастирима молили су се за мир због могуће оружане акције косовске полиције, као и могућих нереда косовских Албанаца. У погрому 2004. године албански екстремисти су за два дана спалили 30 српских цркава. Мир се мора сачувати”, порука је из српског манастира на Твитеру, уз констатацију да привремене приштинске иституције настављају са политиком претњи и дискриминације Срба на Косову.

 

 

 

Подели на: