Најновије вести

Бесплатни прегледи у КБЦ Косовска Митровица

Грађани са или без здравственог осигурања и ове недеље могли су без упута да обаве специјалистичке прегледе у здравственим центрима широм Србије. Акцији бесплатних превентивних прегледа коју организује Министарство здравља и овог пута као и раније придружио се и КБЦ Косовска Митровица.

 

Бесплатни превентивни прегледи су од великог значаја за грађане, јер како кажу, много им је лакше када без упута и заказивања могу да одраде специјалистичке прегледе. Ове недеље су без здравственог осигурања и упута могли да ураде офталмолошке, неуролошке, мамографске и кардиолошке прегледе, као и да провере ниво шећера у крви.

“Одзив пацијената је изненађујуће велики, пошто ми примамо пацијенте сваког дана. Кардиолошка амбуланта тренутно ради сваког дана, кардиолози су ту, међутим данас смо имали доста пацијената који немају здравствено осигурање, односно немају здравствену књижицу, затим пацијенте који раде и имају слободно време само викендом и тад су у могућности да дођу на лекарски преглед. Прегледи су веома значајни јер превенција је у суштини оно што треба радити у медицини, како се каже боље спречити него лечити”, каже  др Слађана Живковић, кардиолог.

Подели на: