Најновије вести

Бесплатни уџбеници за гимназијалце у Каменици

Директор Гимназије у Косовској Каменици Иван Арсић изјавио је  да је у три одељења природно-математичког и два друштвено-језичког смера ове школе први разред уписало 27 ученика. Он каже да је у току набавка бесплатних уџбеника које ће добити сваки гимназијалац.

 

Иако имају проблема са водом за пиће, Арсић, каже да почетак школске године дочекују спремно и да су из локалне самоуправе добили обећање да ће нормално водоснабдевање школе убрзо бити настављено.

“Водовод је због изливања фекалија и неисправности воде за пиће обуставио водоснабдевање. Најављено је да ће проблем бити убрзо решен, а ми смо били принуђени да као привремено решење поставимо апарат за воду у згради школе”, рекао је Арсић.

Директор каже да је у току и набавка бесплатних уџбеника које ће добити сваки гимназијалац.

„Ми већ годинама практикујемо да деци обезбедимо бесплатне уџбенике, које они задужују на почетку и раздужују на крају школске године”, каже Арсић.

Гимназија у Каменици може да се похвали добрим резултатима у раду, нарочито када је претходна школска година у питању.

Четворо ученика ангажовано је у истраживачком центру у Петници, њих седморо је учествовало на републичком такмичењу из књижевности у Сремским Карловцима одакле се вратило са три броназане медаље. Двоје ученика ове школе освојило је „Светосавску награду“ коју додељује Филозофски факултет у Нишу.

“Вредни и марљиви ученици ове школе освојили су и две награде у оквиру такмичења „Светосавско звонце“ тако да се ја и у овој години надам наградама и признањима јер из године у годину имамо добре генерације ученика, а награде које освајају су само доказ да са њима предано и марљиво раде и колеге професори”, каже Арсић.

Прва Гимназија у Косовској Каменици основана је давне 1964. године у склопу тадашње Гимназије “Зенел Хајдини” из Гњилана да би школске 1966-67. била основана Гимназија као самостална школа, са друштвено–језичким и природно–математичким смером.

Подели на: