“Без борбе за мала места и села нема будућности”

У наставку кампање “Будућност Србије” председник Србије Александар Вучић обилази Браничевски округ. „Држава ће се борити за опстанак малих места и села у Србији и рађање више деце, јер без тога нема опстанка Србије”, поручио је председник Србије Александар Вучић у Жабарима.

 

Посету је започео у Жабарима где је обишао изградњу стамбеног објекта за избегла и расељена лица из БиХ. Вучић је током обиласка радова на изградњи стамбеног објекта за избегла и расељена лица из БиХ у Жабарима, рекао да ће држава уложити 1,1 милион евра за изградњу дома здравља у Жабарима и дао налог да се одмах почне са реализацијом тог пројекта.

Најавио је да ће се у Жабарима радити и нови центар за социјални рад, као и да ће у Влашком Долу бити замењене азбестне водоводне цеви, како би деца могла да пију чисту воду и да ће за то бити издвојено 260.000 евра.

“Само је један разлог што данас нисам добре воље, а то је податак да је овде прошле године било четири пута више умрлих него новорођене деце”, истакао је Вучић.

Приметио је да у том месту готово да нема куће у којој неко није отишао у иностранство да ради и изразио наду да ће се ти људи вратити у Србију када виде да земља напредује.

Вучић је рекао да је његова жеља да се преокрене тај тренд и да људи више не одлазе, већ да почњу да се враћају у нашу, како истиче, прелепу земљу.

Навео је да ће држава покушати да доведе два или три мања инвеститора у Жабаре, пошто велики инвеститори траже да на бироу има најмање 1.000 људи, док у Жабарима на бироу има свега 270 незапослених.

Председник је рекао да ће се радити и на обнови основне школе и других јавних објеката у Жабарима.

После обиласка Жабара, Вучић ће обићи највећу инвестицију у том крају, фабрику “Еко степ пелет” у Петровцу на Млави, која се бави производњом пелета по најсавременијој технологији и светским стандардима.

У фабрици је запослено 40 радника. Ради се у три смене пуним капацитетима. У питању је некадашња фабрика Јасен, а затим Еко вуд. За преузимање из стечаја, рестаурацију погона и набавку опреме уложено је 5 и по милиона евра. Седамдесет одсто производа пласира се на домаће тржиште, а 30 извози у земље Европе.

Након обиласка фабрике председник Србије разговараће са грађанима у Крепољину. Затим ће обићи и Дом здравља у Кучеву и спортску халу и терен у Великом Градишту. На крају посете, председник Вучић и премијерка Ана Брнабић ће се грађанима обратити на централном скупу у Пожаревцу.

Кампања “Будућност Србија” почела је 7. фебруара, а како је сам Вучић рекао, циљ је да грађанима представи шта је све до сада урађено и који су даљи планови, али и да чује њихове сугестије и жалбе.

Подели на: