Најновије вести

Биће нових улагања државе на КиМ свуда где је потребно

Помоћник директора Канцеларије за Косово и Метохију др Зоран Бојовић наставио посету Косовском Поморављу

 

Помоћник директора Канцеларије за Косово и Метохију др Зоран Бојовић наставио је данас своју посету Косовском Поморављу. Он је најпре боравио у Косовској Каменици где је обишао локацију у оквиру школског довришта ОШ „Десанка Максимовић“, где ће средствима Републике Србије бити изграђено обданиште величине 240 метара квадратних. Како се том приликом чуло у ову инвестицију биће уложено око 100.000 евра. Изгрдња обданишта би требало да крене ових дана и требало би да буде завршена за око два месеца. Директор поменуте основне школе Јадеранка Васић , при сусрету са др Бојовићем истакла је да је пре две године предеседник Републике Србије, Александар Вучић, када је боравио на Косову и Метохији обећао помоћ државе у изградњи обданишта у Косовској Каменици и да је како је казала он испунио своје обећање.

-Изградња дечјег вртића за град Косовска Каменица је од непроцењиве вредности. Захваљујем се нашем госту , представнику Канцеларије за Косово и Метохију. Захваљујем се директору Канцеларије за Косово и Метохију, а посебно се захваљујем председнику Александру Вучићу . Испунио је жеље свих наших родитеља и свих становника Косовске Каменице који су жељно чекали овај објекат, пуних 20 години. Захваљујући Реублици Србији ми опстајемо и остајемо овде- казала је Јадранка Васић . Она је такође др Бојовића упознала са условима рада ОШ „ Десанка Максиновић“ која је један од примера једне од најбољих школа по својој опремљености и организацији укупних активности , не само на Косову и Метохији већ и шире.

У селу Беривојцу у коме постоји око 120 српских домова др Зоран Бојоивћ, током данашњег боравка на територији општине Косовска Каменица обишао је локацију на којој се гради црквена капела, а чију изградњу финасира Република Србија.Мештани су том приликом изразили своју захвалност Канцеларији за КиМ и свим релевантним инстанцама, које су помогле изградњу црквене капеле, јер се ради са њих о значајном објекту.

Заменик дирекотра канцелариј за КиМ др Бојовић је данас обишао је и село Доње Мочаре на територији Косовске Каменице где је посетио шесточлану социјално угрожену породицу Ивковић којој је Репубглика Србија преко Канцеларије за КиМ помогла изградњу куће величине 75 квадртних метара. У разговору са домаћином новог дома Милошем Ивковићем др Бојоивћ је казао да то неће бити једина помоћ јединој породици већ да ће му бити обезбеђено и покућство као и помоћ око употпуњавања сточног фонда јер се ова породица бави сточарством.

У селу Стрелица такође на територији општине Косовска Каменица, др Бојоивћ је посетио породицу Милошевић, којој је Канцеларија за КиМ обезбедила набавку новог трактора. Након посете селу Стрелица, др Бојоивћ је боравио у селу Ајиновцу где је такође обишао браћу Николу и Слободана Максимовића која се баве приватним предузетништвом. Они су како се том приликом чуло са својим продицама решени да остану на Косову и Метохији и један су од примера људи који својим радом успевају да обезбеде свој опстанак и егзисенцију. Др Бојовић је изразио своје задовољство примером ове породице и нагласио да јој помоћ Републике Србије јој помоћ неће изостати.

Након обиласка Косовске Каменице, др Бојовић је данашњу посету Косовском Поморављу наставио посетом општини Ново Брдо, где је обишао социјлано угрожене продице Радомира Перића у селу Јасеновику и вишечлану социјално угрожену породицу Живојина Стевановића у селу Бостану, приликом четга су упознао са њихвоим животним животним условима уз нагласак да им помоћ Републике Србије ни њима , као и многим другим социјално угроеним продицама на КиМ неће изостати.

У селу Понеш на територији општине Гњилане др Бојовић је обишао домаћинство Бранка Трајковића које се успешно бави сторчарством и пољопирвредом, а коме је такође Канцеларија за КиМ обезбедила одређене облике помоћи око развоја пооменутих делатности.

-Изузетно м и је задовољство да смо данас имали прилике да видимо примере и успешних породица, оних које су постигле резултате сопственим радом, али и оних које су постигле позитивне резлутате нашом помоћи. Држава Србија ће наставити да поможе свој народ на Косоову и Метохији како би обезбедила сигурна егзистенција свуда тамо где је то потребно- налгасио је између осталог приликом своје данашње посете Косовском Поморављу др Бојовић.

Посдетимо др Бојовић је у току протекле седмице дана такође боравио у региону Косовског Поморавља када је такође обишао више места настањених српским становништвом, а у циљу упознавања са условима живота људи и помоћи државе, како би остали и опстали на својим вековним огњиштима.

С.И.

Подели на: