Најновије вести

Бирачка места отворена на време

Косовско Поморавље

 

Бирачка места у српским срединама у Косовском Поморављу отворена су на време у 7 часова.Већ у јутарњим сатима примећен је већи број гласача у свим местима. Међу њима има и гласача која имају статус расељених лица који приврено живе у градовима и Централне Србије. На свим бричаким местима пристуни су припадници Косовске Полиције, а изборе прате преставници невладиних организација, политичких партија, а у Партешу су у јутарњим сатима представници норвешке амбасаде.

Подсетимо на Косову и Метохији организовани су ванредни парламентарни избори, расписани од стране приштинскијх институција. На овим изборима учествује 25 листа, а право гласа има милион и 937.865 бирача. За 100 посланичких места надмећу се припадници албанских полтичких странака. Срби измају 10 загарантованих места. Једино Српска лсита од четири политичких субјеката који се боре за поменутих 10 места, има подршку државе Србије.

На неколико бирачких места онемогућено је гласање, јер гласачи нису на бирачким списковима. На бирачком месту у ОШ“ Доситеј Обрадовић“ у селу Прековцу на територији општине Ново Брдо, гласање у јутарњим сатима није омогућено Радици Павић из села Бостана, с образложењем да је негде већ гласала. Она је тврди да није то учинила, већ да је када је довела своју сверкву Мару Павић да гласа, „случајно или намерно“ спрејем којим се идентивикује гласање, испрскана и њена рука, којом је придржавала руку своје сврекрве.

С.И.

Подели на: