уторак, 21. фебруара 2023. | 20:55
Најновије вести

Блокада за кошаркаше “Прве петолетке” на Јарињу

Кошаркашима “Прве петолетке” из Трстеника није дозвољено на прелазу Јариње да уђу на Косово. Канцеларија за Косово и Метохију осудила је ову забрану као “деликт против савремених цивилизацијских вредности и здравог разума”.

 

Кошаркаши “Прве петолетке” требало је вечерас у Северној Митровици да одиграју утакмицу првог кола плеј-офа Друге српске лиге против кошаркаша “Трепче”.

Вест је, на свом Фејсбук профилу, потврдио кошаркаш Трепче Игор Дашић, који је истакао да заустављање спортиста мора да престане.

“Моји саиграчи из КК Трепча нису у могућности да одиграју вечерас првенствену утакмицу у Косовској Митровици јер екипи КК Прва петолетка из Трстеника није дозвољено да пређу административни прелаз на Јарињу. Иначе, нико од спортских клубова није реаговао на моју иницијативу нити су дали подршку да се овај проблем реши. Ово мора да престане!”, поручио је Дашић.

Дашић је рекао да су из Кошаркашког савеза инсистирали да се утакмица одигра у најкраћем могућем року у Рашки.

Канцеларија за Косово и Метохију осудила је ову забрану као “деликт против савремених цивилизацијских вредности и здравог разума”.

Канцеларија захтева да се на Косову и Метохији омогући слобода кретања, а српском народу “коначно призна право на живот без притисака и провокација”.

Од међународне заједнице се тражи да престане да толерише “самовољно поступање Приштине усмерено ка обесправљивању и застрашивању Срба”.

Подели на: